Vanliga frågor

Jag får inget ljud i appen – men när jag spelar in egna ljud kan jag höra dem. Vad är fel?

Svar: Det som har hänt är att ljudet på din iPad/iPhone/iPod har blivit avslaget med ”mute” inställningen. Bokstavspussel respekterar denna inställning (till skillnad från många andra appar). Detta är för att man ska kunna använda appen även utan att lyssna på ljuden (även om det inte är appens huvudsyfte) samt att den inte ska störa om man ställt in sin apparat till att vara tyst.

För att komma till rätta med detta problem gör som följer:

Om du använder en iPhone eller en iPad med switchen på sidan av apparaten inställd så att den ska stänga av ljudet:

1. Ändra läge på switchen på sidan
  2. Du får nu en visuell indikering på om att ljudet inte längre är avslaget/nedtystat.
  3. Bokstavspussel kommer nu att börja spela upp ljud.

Om du använder en iPad och har sido-switchen inställd så att den förhindrar rotation av skärmen:

1. Dubbelklicka på hemknappen så att en list med öppna appar dyker upp längst ner på skärmen
  2. Svep åt höger på listan av öppna appar så att det som finns ”gömt” till vänster dyker upp
  3. Nu ska du se en symbol (längst till vänster) som indikerar att apparaten är nertystad (en överstruken högtalare), dutta på denna så att symbolen ändras till att visa en högtalare som inte längre är överstruken
  4. Du får nu en visuell indikering om att ljudet inte längre är avslagen/nedtystat.
  5. Bokstavspussel kommer nu att börja spela upp ljud.

Mina pussel får inte plats – Kan jag skapa fler sidor för pusslen?

Svar: Nej det går tyvärr inte att skapa fler pusselsidor, men det behövs heller inte. Appen stödjer 10 000 pussel per sida, de lägger sig under de medföljande pusslen om man har fler pussel på en sida än de som kan visas på en gång. Skrolla uppåt och nedåt på sidan för att komma åt alla pussel.

Pusslen kan också sorteras om och byta sida om man skulle råka göra ett pussel som inte tillhör rätt kategori, för en beskrivning av hur man gör detta se denna sida.

Kommer det fler färdiga pussel i kommande uppdateringar?

Svar: Tiden får utvisa om jag kommer få tid att göra fler färdiga pussel till appen. Jag har en lång lista med bra ord som man skulle kunna göra pussel av. Men då jag utvecklat appen själv under min föräldraledighet (läs nattetid) och nu efter nyår 2012 börjat med mitt vanliga jobb så har jag inte lika mycket tid att utveckla appen och göra nya pussel. Denna situation är huvudanledningen till att det finns funktionalitet i appen för att varje läskunnig användare enkelt ska kunna göra sina egna pussel.

Om du har någon bekant som också har appen så kan ni enkelt byta egengjorda pussel med varandra genom att gå in i inställningarna och välja “Exportera alla ändrade pussel till iTunes”, och sedan ansluta iPhonen/iPaden till en dator (via wifi eller sladd) och kopiera alla pussel till datorn genom att klicka på din iPhone/iPad i den vänstra kolumnen och sedan välja “Program”, och skrolla ner till Fildelning, välja “Bokstavspussel”, då dyker alla exporterade pussel upp som .puz filer. Dessa kan man nu maila eller skicka på annat sätt (e.g., använda USB sticka) till någon annan användare.

När du sedan vill importera någon annans pussel in i din egen app, ansluter du iPhonen/iPaden till datorn på samma sätt som ovan,  drar du helt enkelt in alla .puz filer till Fildelningsarean för “Bokstavspussel” i iTunes och väntar tills alla har kopierats färdigt. Sedan öppnar du appen på din iPhone/iPad, går in i “edit” mode genom att trycka och hålla still i 1 sekund, och trycka på knappen längst ner i vänstra hörnet, då visas alla pussel(.puz)-filer som du nyss kopierade över. Tryck på dessa filnamn för att importera dem.